CENTRAL 31

Onze nieuwe missie is een monumentaal gebouw in het hart van Brussel. 15 verdiepingen gewijd aan dienstenfaciliteiten en aanpasbare werkruimtes. FCM Architects is verantwoordelijk voor de renovatie van een unieke plek in de hoofdstad van Europa, die beantwoordt aan de huidige en toekomstige manier van werken: co-sharing en flexibele structuren die wendbaarheid mogelijk maken en de mens centraal stellen.

FCM Architects heeft een inspirerende en trendy sfeer gecreëerd die de gebruikers een andere manier van interactie op het werk laat voelen en ervaren. Ons team van deskundigen heeft een multi-zintuiglijke ervaring ontwikkeld die gericht is op het welzijn van de mensen: Groen & ontspannend - de binnenplaats aan de ingang van het gebouw is omgetoverd tot een rustige tuin waar de gebruikers kunnen genieten van een groene en kalme omgeving. De zachte mobiliteit heeft voorrang gekregen en het autoverkeer is tot een absoluut minimum beperkt. Look & feel - een gastvrij, geraffineerd en eigentijds interieurontwerp. Akoestisch & artistiek - elk detail is doordacht voor een comfortabel en soepel gebruik. Digitaal – moderne technologische apparatuur.

Mon logo
Mon logo

Boven de lichte, open lobby die meteen een indrukwekkend gevoel geeft, heeft FCM Architects 15 verdiepingen heringericht om 22.000 m² aan diverse kantoorruimtes voor te stellen. Deze kunnen gemakkelijk worden opgesplitst naargelang de behoeften van de gebruiker. Van vergaderzalen tot co-working stations, "plug & work" nomadische bureaus tot creatieve ontspan- en restaurantzones, het hele gebouw werd herbekeken om aan de eisen van elke huurder te voldoen.

FCM Architects heeft dit iconische gebouw vernieuwd en daarbij de bestaande voordelen versterkt: een onbeperkt daglicht maar ook een ononderbroken adembenemend panorama in het centrum van Brussel. Ons team heeft de verschillende ruimtes ontworpen met natuurlijke materialen zoals hout en steen, aangevuld met een groene toets, terwijl hoogwaardige en subtiele afwerkingselementen de ervaring vervolledigen.

Door onze tussenkomst in het bezette gebouw, zijn we erin geslaagd om de voormalige structuur aan te passen om een geoptimaliseerde oppervlakte te bieden met topdiensten: conciërgefaciliteiten, ondergrondse parking voor auto's terwijl er specifieke aandacht werd besteed aan een gemakkelijke toegang voor zachte mobiliteitsvoertuigen aan de hoofdingang. Het project is georganiseerd in verschillende fases die een ononderbroken activiteit voor de (huidige) gebruikers van het gebouw mogelijk maken. Eerst worden de onderste verdiepingen opgeknapt, daarna de publieke zones en tenslotte de bovenste verdiepingen. Deze fasering vraagt om een duidelijke en optimale organisatie van het hele team. Alles samen hebben we de architecturale grenzen willen verleggen en zo een onbetwistbare winnende combinatie willen maken voor bedrijven die op zoek zijn naar werkoplossingen en naar het welzijn van hun werknemers.

Mon logo Mon logo Mon logo
Mon logo

Oppervlakte: 26.198m²
Concept: 2019
Klant: Quilvest en Arax Properties
Ontwerpteam: FCM Architecten, Advisers, Gecotech, Enertech, Stablo
Adres: Gasthuisstraat 31 - 1000 Brussel